Do 26. junija smo na dopustu. Vsa naročila bodo poslana po tem datumu. Brezplačna poštnina pri nakupu nad 50 €.
SI | EN

Pogoji poslovanja

www.kupala.si administrira Kupala izdelovanje mil Nataša Regovec s.p., v nadaljevanju ponudnik. Spletni portal deluje v skladu ter na podlagi Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2, UL RS 98/04 in nadaljnji), Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB 1, UL RS 94/07 in nadaljnji ) ter Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1, UL RS 109/2012). Ti pogoji poslovanja (v nadaljevanju »pogoji«) določajo delovanje spletnega portala, trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine in uporabnikom.

Ponudnik si pridržuje pravico spremembe pogojev poslovanja kadarkoli in brez predhodnega obvestila, zato vam svetujemo, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete pogoje poslovanja.
Uporabnik za namen teh pogojev predstavlja vsakega obiskovalca spletne strani www.kupala.si ter vsakega, ki na tej spletni strani opravi nakup.
Uporabnika zavezujejo pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje naročila preko elektronske pošte narocila@kupala.si). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na pogoje in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Pogoji so na voljo tudi na sedežu ponudnika.

Podatki o podjetju
Kupala izdelovanje mil Nataša Regovec s.p.
Rusjanov trg 8
1000 Ljubljana
ID za DDV: SI99988534

Podjetje je zavezanec za DDV.
Matična številka: 3330265000
TRR: SI56 6100 0000 7420 071 (DELAVSKA HRANILNICA d.d.)

T: +38641275544
E: info@kupala.si

 

POGOJI ZA UPORABNIKA

Uporabnik je lahko samo oseba, starejša od 18 oz. ima dovoljenje skrbnika, če je mlajša od 18 in starejša od 15 let.
Uporabnik bo naročila oddal preko elektronske pošte narocila@kupala.si z izpolnitvijo obrazca ter skladno z navodili in določili teh pogojev.

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije (povzetek zakonodaje):
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop; poleg tega tudi to, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

PONUDBA IN CENE

Vse cene so navedene v EUR in vključujejo 22% DDV.  Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko obvestilo o potrjenem naročilu in predračun). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Akcijske cene se določajo sproti in veljajo v določenem časovnem terminu, oziroma do razprodaje zalog.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov na spletni strani, vendar pa se kljub temu lahko zgodi, da je dobavljivost, lastnosti artikla in podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od nakupa oz. ponudil alternativo.

 

NAROČANJE

Uporabnik s klikom na ikono »Naroči« izpolni obrazec za naročilo ter s tem naroči in se strinja, da je seznanjen s celotnim besedilom prodajno – plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da je bil na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjen. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. V vsakem primeru uporabnik prejme takoj ali najkasneje v nekaj urah tudi potrditev naročila po elektronski pošti. Če potrditve naročila ni, naj uporabnik pošlje e-mail na narocila@kupala.si. V primeru nezmožnosti dobave naročenega artikla (v predvidenem času) je ponudnik dolžan uporabnika v primernem času pisno obvestiti o predvidenem roku dobave.

Stranka ima pred oddajo naročila v vsakem trenutku možnost urejanja in popravljanja napak svojega naročila. Najlažje po korakih košarice oz. blagajne.

Stranka nam lahko popravek sporoči tudi na e-naslov narocila@kupala.si, vendar v tem primeru naročilo ne ostane zadržano, zato popravka, če je bilo naročilo že procesirano, ne moremo upoštevati.
Pri vnaprejšnjem plačilu (kartica ali PayPal) po zaključenem postopku oddaje naročila izdelkov v naročilo ne moremo več dodajati.

 

PROMOCIJSKE KODE

Občasno bralcem e-novičk ali prek drugih komunikacijskih kanalov pošljemo promocijsko kodo. Promocijska koda prinaša različne ugodnosti od različnih darilc do popustov, velja pa nad minimalnim zneskom naročila. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna. Izkoristi se tako, da se na blagajni vnese v posebno okence “koda za popust”. Promocijske kode med seboj niso združljive. Obiskovalec oz. kupec lahko izkoristi ob vsakem nakupu samo eno promocijsko kodo. Promo kode po oddanem in po odposlanem naročilu ni mogoče naknadno vpisovati, upoštevati ali spreminjati.

REGISTRACIJA

Nakup v spletni trgovini je možen tako za registrirane kot neregistrirane uporabnike spletne trgovine. Ob registraciji v sistem pridobi uporabnik uporabniško ime, ki je enako naslovu e-pošte ter geslo. V zavihku Moj račun lahko registriran uporabnik preverja naročila in spreminja svoje podatke.

IZDELEK NI NA ZALOGI
Izdelkov, ki so označeni s “Trenutno ni na zalogi”, ni mogoče naročiti. V primeru, da želite, da vas obvestimo, kdaj bo izdelek zopet na voljo, nam to sporočite na info@kupala.si.

 

NAČIN PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

Z gotovino ob prevzemu
V kolikor uporabnik želi, da naročeno blago ponudnik dostavi na dom, delovno mesto ali katerikoli drug naslov v Sloveniji in se odloči za plačilo ob prevzemu, za pošiljanje izbere Pošto Slovenije, ter se strinja, da je možno le plačilo z gotovino. Zato mora biti uporabnik ob prevzemu prisoten in imeti dovolj gotovine za plačilo kupnine. V kolikor pa na podlagi obvestila, ki ga pusti lokalni poštar, pošiljko uporabnik prevzame na lokalni pošti, pa je možno tudi plačilo s plačilnimi karticami. Strošek Pošte Slovenije vam le-ta zaračuna posebej.

Bančno nakazilo (po predračunu)

Naročeno blago lahko na katerikoli banki, Pošti Slovenije ali preko elektronskega bančništva uporabnik plača z nakazilom na naš transakcijski račun št. SI56 6100 0000 7420 071, odprt pri Delavski hranilnici. Plačilo izvede na osnovi prejetega elektronskega sporočila ali po predračunu potem, ko uporabnik odda naročilo. Pri plačilu prosimo, da navedete točen sklic in nam tako omogočite, da vam lahko zagotovimo čim hitrejšo izvedbo vašega naročila. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun.
Ko bo ponudnik prejel plačilo, bo uporabnik o tem obveščen na e-mail naslov “potrditev naročila”. Zaradi hitrejše priprave paketa, lahko o opravljenem plačilu uporabnik obvesti ponudnika na narocila@kupala.si.
Naročene artikle bo ponudnik odpremil po uspešno opravljenem plačilu na TRR. V kolikor v 72 urah od izdanega e-poštnega sporočila “predračun” ponudnik ne bo prejel potrdila o plačilu, bo nakup zavrnjen.
Ponudnik naproša, da uporabnik počaka z izvedbo plačila, dokler ne prejme potrditvenega sporočila, saj ponudnik ne more zagotoviti, da bo plačano blago lahko dobavljeno v želenem roku. Ponudnik bo uporabnika o tem obvestil.

Uporabnik bo prejel račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.
Uporabnik je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne bo upošteval.

 

DOSTAVA

Uporabnik bo ob oddaji naročila obveščen o predvidenem roku dobave od datuma potrditve naročila. Dobavni rok za vse artikle na zalogi je praviloma 2-5 delovnih dni, od pon. do pet. Za artikle, ki niso na zalogi velja takšen dobavni rok, kot je naveden ob opisu artikla. Kot rok dobave se štejejo delovni dnevi od pon. do pet., saj ob sobotah, nedeljah in praznikih ter drugih dela prostih dnevih odprema ni mogoča.

Možnosti in cene dostave:

Pošta Slovenije, dostava – Cena se izračuna v obrazcu za naročilo in že vključuje DDV.

Poštnina se obračuna po veljavnem ceniku pošte Slovenije. Pri plačilu po povzetju, se zaračuna dodatna poštna storitev v vrednosti 1,22 €.

Do 250 g 1,85 €
Nad 250 do 500 g 2,19 €
Nad 500 g do 1000 g 2,75 €
Nad 1 kg do 2 kg 3,85 €
Nad 2 kg do 5 kg 4,45 €
Nad 5 kg do 10 kg 5,65 €
Nad 10 kg do 15 kg 6,89 €
Nad 15 kg do 20 kg 7,93 €

Strošek dostave je brezplačen za posamezne artikle, v primeru da je tako tudi izrecno navedeno ob posameznem artiklu.

V primeru menjave ali vračila artiklov ponudnik ne povrne stroškov pošiljanja, razen če je dogovorjeno drugače. Uporabnik, ki blaga ob prvem pošiljanju ne prevzame, je ob ponovnem pošiljanju, izvedenem na njegovo zahtevo, dolžan predhodno poravnati celotno kupnino in stroške dostave na transakcijski račun ponudnika.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Uporabnik ima pravico, da v 15-ih dneh od prevzema blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Sporočilo je pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni uporabnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga po pošti ali osebno na naslov podjetja. O nameravanem vračilu mora potrošnik pisno obvestiti podjetje, najkasneje v 15-ih dneh od prejema blaga, in sicer na kontaktni elektronski naslov narocila@kupala.si, blago pa vrniti najkasneje v 30-ih dneh po sporočilu o odstopu. Ponudnik uporabniku vrne vsa opravljena plačila v zvezi s pogodbo najkasneje v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago v originalni embalaži, nerabljeno, nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku v 30-ih dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik.
Uporabnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Uporabnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.
Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Ponudnik naproša, da artiklom po prevzemu uporabnik ne sname deklaracij, dokler ni popolnoma prepričan ali artikel ustreza ali ne, saj bo le tako morebitno vračilo potekalo brez odvečnih zapletov.

 

INTELEKTUALNA LASTNINA IN AVTORSKE PRAVICE

Vsi materiali na spletni strani www.kupala.si so izključna last ponudnika, njihovo razmnoževanje, reproduciranje, predelava, uporaba v kateremkoli mediju in v kakršnikoli obliki in/ali distribucija je brez izrecnega soglasja ponudnika prepovedana.

 

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo uporabnik obveščen o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.
Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.
V primeru tehničnih težav na spletni strani si ponudnik pridružuje pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela in ponudnika v razmerju z uporabnikom iz tega naslova ne bremeni kakršno koli poplačilo morebitne škode. V primeru preklica naročil bo uporabnik obveščen v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki.

Ponudnik tudi ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na strojni opremi, programski ali drugi opremi uporabnika zaradi uporabe spletne strani. Uporabnik mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus, itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te.

 

VELJAVNOST, PRITOŽBE IN SPORI

Neveljavnost katere koli določbe teh pogojev, ne glede na razlog neveljavnosti, ne povzroči neveljavnosti teh pogojev v celoti. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, medtem ko ti pogoji še naprej ostanejo v veljavi, brez neveljavne določbe.
V primeru, da so določbe teh pogojev v nasprotju z določili posamične pogodbe med uporabnikom in ponudnikom, veljajo določila posamične pogodbe.
Ponudnik si bo prizadeval vse spore z uporabnikom rešiti mirno in v duhu medsebojnega sodelovanja, v primeru, da to ne bo mogoče, pa je za spore stvarno pristojno sodišče v Ljubljani. Uporabnik lahko svoje mnenje, pritožbe, reklamacije ali vprašanja naslovi na info@kupala.si. Za razlago določb teh pogojev se uporablja pravo Republike Slovenije ter slovenski jezik.

S to Politiko zasebnosti podjetje Kupala Nataša Regovec s.p.. (v nadaljevanju »KUPALA«) določa pravice in obveznosti uporabnikov spletne strani (v nadaljevanju »uporabnik«), pri čemer je pomembno to, da KUPALA spoštuje in varuje vse pridobljene osebne podatke uporabnikov skladno z veljavno zakonodajo in se zavezuje, da bodo vsi osebni podatki, pridobljeni preko ali z uporabo spletne strani, skrbno varovani ter uporabljeni izključno za namen, za katerega so bili posredovani. Pojem »uporabnik« se nanaša tako na uporabnike ženskega in moškega spola. Ta Politika zasebnosti je del Pogojev uporabe, ki so dostopni na www.kupala.si/pogojiposlovanja/. KUPALA si pridržuje pravico do spremembe Politike zasebnosti kadarkoli, brez predhodnega obvestila. Uporabnika zavezujeta ta Politika zasebnosti in Zakon o varovanju osebnih podatkov, ki je veljaven v trenutku obiska ali uporabe spletne strani. Uporabnik z vsakokratnim dostopom na spletno stran ali uporabo spletne strani soglaša oziroma dovoljuje, da KUPALA zbira, vodi, vzdržuje, nadzoruje ali kako drugače obdeluje osebne podatke, ki se nanašajo nanj, v skladu s to Politiko zasebnosti, Pogoji uporabe in veljavnim Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Podatki, ki se nanašajo na uporabnika vključujejo med drugim podatke, ki jih KUPALA pridobi v zvezi z dostopom uporabnika na spletno stran in/ali podatke, ki jih uporabnik sam posreduje KUPALI. Uporabnik se strinja, da sme KUPALA zbrane podatke posredovati poslovnim partnerjem, vzdrževalcem strežnikov, zunanjim izvajalcem posredovanja elektronskih sporočil ter drugim kapitalsko povezanim družbam in/ali tretjim osebam, ki imajo v skladu z veljavnimi predpisi podlago za pridobivanje, obdelavo, posredovanje ali hranjenje osebnih podatkov v teh predpisih, osebni privolitvi uporabnika ali v pogodbenem razmerju. Nekateri od teh pogodbenih partnerjev in povezanih oseb imajo lahko sedež zunaj države prebivališča uporabnika in z obiskom spletne strani se uporabnik strinja s prenosom podatkov na te osebe in v te države. Izključno odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij prevzame uporabnik, prav tako je odgovoren za varnost dostopa do svojih osebnih podatkov. Uporabnik lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za obdelavo osebnih podatkov. Uporabnik obenem potrjuje, da je bil seznanjen z dejstvom, da ima pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj (v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov) – razen, če je ta pravica omejena z veljavnimi predpisi. KUPALA bo v tem primeru storila vse potrebno za takojšnjo izpolnitev te zahteve. V kolikor ima uporabnik kakršnakoli vprašanja v zvezi s to Politiko zasebnosti, se lahko obrne na info@kupala.si. Kadar koli uporabnik dostopa na spletno stran, se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo. Te informacije KUPALA uporablja za izboljševanje vsebin in uporabnosti in ti podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretjim osebam. Ker spletna stran podjetja KUPALA uporablja in se navezuje na določene povezave na druge, zunanje spletne strani (v nadaljevanju »zunanje strani«), ki niso neposredno vezane na podjetje, KUPALA ne prevzema nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na zunanjih spletnih straneh in svetuje uporabniku, da prebere Politike zasebnosti na zunanjih straneh. KUPALA ne odgovarja za nobeno škodo, nastalo iz naslova uporabe zunanjih strani ali nakupa blaga preko zunanjih strani, v primeru kakršnihkoli prijav ali zahtevkov iz tega naslova, naj se uporabnik obrne direktno na upravljalca zunanjih strani.