Do 26. junija smo na dopustu. Vsa naročila bodo poslana po tem datumu. Brezplačna poštnina pri nakupu nad 50 €.
SI | EN

Zakaj uporabljati naravna trda mila

arhitekt za notranjo opremo

Dragi bralci, prijatelji, porabniki, kupci,

začnimo takole: katera stvar v kopalnici se največkrat znajde v vaših, naših rokah? Odgovor je verjetno pri vseh enak: Milo. Po številnih vsakdanjih srečanjih je vse skupaj postalo že zelo rutinsko in samoumevno in si številnih, za vsakodnevno dobro počutje sila pomembnih vprašanj, niti ne zastavljamo več. Kdo je moje Milo v resnici? Kakšne so njegove lastnosti in sestavine? Je Milo dobro ali slabo (za mojo kožo)? Ali upam poskusiti kaj drugega, uporabiti kakšno drugo Milo?

V svetu Kupala prisegamo na naravna trda mila narejena po hladnem postopku. Tako močno so nas navdušila, da smo se že dolgo nazaj, v prejšnjem tisočletju, odločili, da jih moramo nakuhati toliko, da jih bomo lahko predstavili in ponudili tudi vam. Ne dvomimo, da vas bo navdušenje prevzelo v enaki meri, kot je nas.

Preidimo na stroko in poglejmo, kaj so tiste najpomembnejše lastnosti, ki so nas prepričale.

Sestavine

Vse sestavine v naravnih trdih milih lahko našteješ brez lomljenja jezika. Še več, dobre so za tvojo kožo!

Glede na to, da se z Milom rokujemo vsak dan nas gotovo zanima iz česa je sestavljen. Komercialna trda mila in geli za tuširanje vsebujejo veliko škodljivih kemikalij, umetne penilce, površinsko aktivne snovi, kemične stabilizatorje ipd., katerih glavna funkcija je narediti milo privlačno, »penljivo« in dobro na otip. Geli za tuširanje morajo zaradi velike vsebnosti vode vsebovati tudi veliko konzervansov, kar pa pri trdih milih ni potrebno.

Naša ročno izdelana naravna mila skuhamo iz rastlinskih (ali živalskih) maščob, luga, eteričnih olj in zelišč/začimb. Mila oplemenitimo s kokosovim maslom, oljčnim, mandljevim in sončničnim oljem. V postopku umiljanja se del maščob pretvori v naravno prisoten glicerin, ki učinkovito vlaži in neguje kožo. V industrijskih milih velikokrat glicerin odstranijo, da ga lahko dodajo v druge izdelke ali pa ga ohranijo v strašno majhnih količinah, da ne rečemo količinicah.  

Okolje

Zeleno je “in”, plastično je “out”!

Pomislite, če upate, koliko plastične embalaže bi se nabralo, če bi jo celo leto zbirali samo v kopalnici! Srečo imamo, da se danes marsikateri izdelek lahko najde tudi v bolj trajnostni obliki/obleki. Raziskava, ki sta jo vodili Annette Koehler in Caroline Wildbolz, pokaže, da je ogljični odtis pri uporabi tekočih mil 25 % večji kot pa pri uporabi trdih milih. Še to: za izdelavo tekočih mil se porabi 5x več energije kot pri izdelavi trdih mil!

Saj ste razumeli, kajne? V svetu Kupala poskrbimo, da so naša mila čim bolj prijazna do narave. Manj ogljičnega odtisa, več okolju prijazne embalaže, to je naša parola.

Poraba

Manj je več. Pika.

Vrnimo se na tisto raziskavo. Gospa Annette in gospa Caroline sta ugotovili, da pri umivanju rok porabimo več tekočega kot trdega mila. Pri enem pranju rok tako porabimo 0,35 g trdega in celo 2,3 grama tekočega, torej 6x več! Mi smo za zmerno porabo, brez oklevanja.

Sedaj verjamete v odlične lastnosti naravnih trdih mil? Bi upali Milo zamenjati za Trdo Milo? Za vse analitične raziskovalce, ki radi zadevi pridejo do dna, z veseljem odgovorimo na še katero vprašanje. Obiščite našo spletno trgovino, pišite, javite se, vprašajte. Z veseljem odgovorimo, razložimo, argumentiramo.

Ostanite zdravi in v teh zdravstveno zahtevnih časih ne pozabite na higieno rok.

Z ljubeznijo,

vaša Kupala